KUKA OLEN?

RULLAA ALASPÄIN

Selfie.jpg
Kuva: Miika Hämäläinen

Kuva: Miika Hämäläinen

JANNE JAKOLA

Helsingissä syntynyt ja Lapissa kasvanut.

Voisi sanoa, että kuka tahansa olisi ajautunut luoville aloille, jos olisi kasvanut samoissa olosuhteissa kuin minä. Kirjallisuus, kuvataiteet ja musiikki ovat läsnä molempien vanhempieni suvuissa, ja pitkään minullakin oli yksi harrastus ja intohimo ylitse muiden - musiikki. Teini-iässä vietin lukemattomia tunteja harjoitellen sähköbasson soittoa haaveena päästä joskus levyttämään. Olin erittäin onnekas ja niin tapahtui, kahteen kertaankin, mutta viime vuosina minulle vähintään yhtä tärkeiksi taiteen muodoiksi ovat nousseet valokuvaus ja videokuvaus.

Päätavoitteeni molemmilla medioilla on kertoa hienoja, koskettavia ja kauniita tarinoita. Tammikuussa 2018 perustin oman yritykseni ja olen sen jälkeen työskennellyt niin yksityishenkilöiden kuin yritystenkin kanssa tuoden heidän tarinoitaan eloon. Koen, että vahvasta taustastani musiikin parissa on ollut minulle kaikessa työskentelyssä ja tarinankerronnassa suuresti hyötyä.

Paras ja tyydyttävin hetki minulle on ihmisten kanssa työskentely. Minulle tuo aitoa iloa, kun saan luoda muille kestäviä muistoja valokuvien ja videon muodossa. En ole unohtanut henkilökohtaisiakaan projekteja, ja viime aikoina olen tasapainottanut työskentelyäni kastamalla jalkojani katuvalokuvauksen vesiin suuren henkilökohtaisen kiinnostuksen myötä. Työajan jälkeen minut voi lähes aina löytää opiskelemassa uusia tekniikoita tai kokeilemassa uusia juttuja kamerallani.

Ole hyvä ja ota aikaa käydä läpi töitäni ja jos pidät näkemästäsi, ota ihmeessä yhteyttä niin katsotaan kuinka voin auttaa juuri Sinua!

Allekirjoitus_pieni.png
 


 
 

WORDS TO LIVE BY

It’s one thing to make a picture of what a person looks like, it’s another thing to make a portrait of who they are.
— Paul Caponigro
Learn everything you can, anytime you can, from anyone you can - there will always come a time when you will be grateful you did.
— Sarah Cardwell
If you can film an idea in your mind, follow that film idea shot for shot, scene for scene and enjoy it, that idea is worth making for the world to see. It can change someone’s life.
— Craig Mapp
Embrace light. Admire it. Love it. But above all, know light. Know it for all you are worth, and you will know the key to photography.
— George Eastman
 
A9_06546.jpg